در روزهای کرونایی مدارس، دانشگاهها و مشاغل بر سر پوشش حداکثری گروه هدف خود در فضای مجازی رقابت دارند و با وجود تمام این محاسن دغدغهها و نگرانیهایی نیز برای ما داشته است.
به گزارش مادرانه مهدی جلالی کارشناس ارشد روانشناسی در گفتگو با فارس و با اشاره به پیامدهای فضای مجازی در خانوادهها، گفت: رواج بازار رنگارنگ اینترنت و فضای مجازی و اهمیت استفاده از این فضا در شرایط کرونایی تاکنون در هیچ کدام از کشورها سابقه نداشته است.
وی افزود: گسترش استفاده از فضای مجازی در روابط میان فرزندان و والدین تأثیرات زیادی مثل کاهش نقش اعضای خانواده و ارتباط بین والدین و فرزندان به وجود آورده و مثل قبل خبری از بازیها و فعالیتهای مشترک و دستهجمعی نیست و موجب دور شدن عاطفی اعضای خانواده از یکدیگر شده است.
جلالی تصریح کرد: البته با آموزش و بالا بردن سطح دانش عمومی میتوانیم از آثار و دستاوردهای مثبت این بستر بهره ببریم و پیامدهای منفی آن را به حداقل برسانیم.
وی اضافه کرد: اینترنت ابزاری مناسب برای توسعه فرهنگ محسوب میشود به شرط آنکه بستر مناسب آن با آموزش فراهم شود و همه ما باید برای ورود به این دنیای رنگارنگ و جذاب اطلاعات کافی در اختیار داشته باشیم و حداقل قبل از نصب یا استفاده از اپلیکیشنها و لینکها، اطلاعاتی در این زمینه کسب کنیم.
کارشناس ارشد روانشناسی خاطرنشان کرد: باید مراقب روابط، تعاملها و گفتوگوهای همدلانه خود در خانواده باشیم و اجازه ندهیم گشتوگذار در اینترنت زمان شیرین و اوقات لذتبخش در کنار هم بودن را کاهش دهد.